Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hverdagen

Klokken 6.30 åbner børnehaven. Alle børn og voksne samles i aulaen, hvor vi er til omkring kl. 07.30. Vi ligger stor vægt på at alle vores børn får en god start på dagen i institutionen.

Aktiviteter

Aktiviteter planlægges som regel en uge ad gangen. Det kan være, ture ud af huset, forskellige emner, børnefødselsdag osv. Det er ikke hver dag, der er en planlagt aktivitet, vi vægter den spontane leg/aktivitet højt, da det giver børnene mulighed for at lave det, der fanger dem lige i nuet.

Vi har en gymnastiksal, som er det helt store hit blandt vores børn, de laver forhindringsbane, bygger huler, spiller bold, laver gymnastik, høre "vild" musik, eller bevæger sig til trommerytmer hvor målet er at have det sjovt, samtidig med at man får trillet, hoppet, danset osv.

Gymnastiksal

Samling

Samlingen foregår i egen gruppe og indeholder hygge, hvor vi synger, leger små fælleslege, eller læser en historie. Vi fortæller hvad der sker eller skal ske i børnehaven, snakker om hvis der er nogle syge eller måske på ferie.

Frokost

Efter samling spiser vi vores medbragte mad og drikker vand til. Vi sidder i små grupper, hvor der er mulighed for at lære bordskik samt at hjælpe sig selv og andre. Engang imellem har vi maddag hvor det eksempelvis kan være smør-selv-dag, hvor brød og pålæg kommer på bordet og børnene selv skal lave deres madder.

IMG 2515

Legepladsen

Næsten uanset vejr og vind går vi på legepladsen efter frokost, og de fleste børn nyder udelivet. Der er dejlig frisk luft og mulighed for at lege. Til at lege med på legepladsen, har vi løbehjul, små og store tre- og tohjulede cykler, mooncar, klatreborg, tarzansti, fodboldbane, bålsted, udeværksted og meget mere. Ind imellem afholder vi cykeldag, hvor børnene medbringer deres egen cykel og cykelhjelm.

IMG 3412

Om sommeren har vi vand på legepladsen, som børnene bader i, om vinteren kælker vi ned ad bakken.

Vi har også Vildnisset som er vores "lille" skov, der grænser op til børnehavens legeplads. Stedet inspirer børnene til at bygge deres egen hule, gemme sig, eller måske finde skovtrolden.

IMG 3410

Legeplads

Middagssøvn

Efter frokost er der også nogle børn, der skal sove. Det foregår i salen, og der sidder altid en voksen hos dem, indtil de er faldet i søvn.

IMG 3406

Eftermiddag

Hen på eftermiddagen får vi frugt, og hvis vejret er til det, foregår det ofte ude. Børnene har deres egen frugt med hver dag, i en frugtpose. Børnene har tillige deres egen drikkedunk med, til vand, som de bruger dagen igennem.

IMG 3420

Sidst på eftermiddagen samles alle børn og voksne i aulaen til hygge og oprydning, inden børnehaven lukker kl. 17.00 (kl. 15.30 om fredagen)

Daginstitutionen Frisenborg
Frisenborgparken 32  -  7430 Ikast
Tlf 99 60 46 75  -  daginstitutionenfrisenborg@ikast-brande.dk